E-learning voor cursusleiders

    Als gezondheidsprofessional ben je gewend te denken vanuit een gezondheidsoogpunt. Mensen met een laag inkomen zijn vaak minder gemotiveerd om hun voedingsgedrag te veranderen. Hoe ga je hier als cursusleider mee om? Dat en meer leer je in deze E-learning module.

    Wat biedt de e-learning GGV?

    • Alle items van de cursus zijn uitgebreid beschreven, zodat ook een gezondheidsprofessional met weinig ervaring in groepsbegeleiding, met de doelgroep en het thema toch meteen aan de slag kan.
    • Hoe creëer je een prettige sfeer, hoe ga je om met dominante of juist hele stille deelnemers, hoe kun je deelnemers motiveren tot gedragsverandering? De E-learning biedt tips en achtergrondinformatie.
    • Tips en informatie over Turkse, Marokkaanse, Hindoestaans-Surinaamse en Creools-Surinaamse voedingsgewoonten met een uitgebreide voedingsmiddelentabel waarin voorkeursproducten zijn opgenomen.
    • Naast de jarenlange ervaringen in de praktijk zijn ook de nieuwste wetenschappelijke inzichten verwerkt in de cursus.
    • De cursus wordt jaarlijks geëvalueerd door het interventieteam dat bestaat uit onderzoekers van de UM Maastricht, beleidsmedewerker van de GGD Zuid-Limburg en diëtist Marion Lomme.

    • Het interventieteam zorgt voor landelijke promotie van Goedkoop Gezonde Voeding.
    • CZ zorgverzekeraar heeft na onderhandelingen de cursus “Goedkoop gezonde voeding” toegevoegd aan de gezondheidscursussen in de aanvullende verzekering. CZ verzekerden kunnen afhankelijk van hun pakket € 50 tot € 200,- vergoed krijgen.

    Hoe werkt de E-Learning module?

    De e-learning bestaat uit handleidingen, een werkboek en een eindopdracht. Je doorloopt de E-Learning module in volgorde van de cursus Goedkoop Gezonde Voeding. De activiteiten van de cursus Goedkoop Gezonde Voeding worden ondersteund met achtergrondinformatie en toepassingsopdrachten om je de informatie eigen te maken. Bij elke activiteit en in het onderdeel 'Aan de slag' kun je de bijbehorende materialen en praktische instructies downloaden. 

    Image

    Kosten

    In de periode van 01-04-2020 tot 01-09-2023 is Goedkoop Gezonde Voeding kosteloos dankzij een subsidie van ZonMw

     

    Wat houdt deelname in?

    Na aanmelding ontvang je via de helpdesk een e-mail met gebruikersnaam en wachtwoord voor persoonlijk gebruik. Je hebt dan toegang tot de E-learning en het cursusmateriaal Goedkoop Gezonde Voeding en eventuele updates en nieuwsberichten. Voor zowel technische als inhoudelijke vragen kun je terecht bij de helpdesk (zie formulier onderaan deze pagina).

    Algemene Voorwaarden Goedkoop Gezonde Voeding

    Wanneer je je inschrijft voor de E-learning module, dien je ook de Algemene Voorwaarden te accepteren.

    Korte samenvatting algemene voorwaarden Goedkoop Gezonde Voeding

    1. Alleen gecertificeerde cursusleiders mogen de cursus geven.
    2. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een e-mail met gebruikersnaam en toegangscode voor persoonlijk gebruik. 
    3. Gebruikers die de E-Learningmodule met goed gevolg hebben doorlopen, ontvangen een certificaat. Met het behaalde certificaat Goedkoop Gezonde Voeding kan de cursusleider 10 studiepunten zelf toevoegen aan het digitaal portfolio. Gegevens van gecertificeerde cursusleiders worden vermeld op de website.
    4. Cursusleiders blijven op de hoogte van updates door het periodiek versturen van e-mails en/of berichten in het gesloten deel van de website.
    5. De naam van de cursus Goedkoop Gezonde Voeding is beschermd. Dat betekent dat de cursus in conformiteit met het cursusmateriaal wordt gegeven onder vermelding van de naam. De cursus wordt gegeven aan de daarvoor bestemde doelgroep, namelijk mensen met een klein inkomen, weinig gezondheidsvaardigheden en mensen met een traditioneel Nederlands, Turks, Marokkaans of (Hindoestaans/Creools) Surinaams voedingspatroon.
    6. Het cursusmateriaal mag niet aan derden worden verstrekt, aangepast, verveelvoudigd of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbenden.

     

    © 2023 Maastricht University. All Rights Reserved. Designed By Leon Kolenburg

    Search